dalahast

VAR DEN DU ÄR

Fördomar och oro för reaktioner från omgivningen gör att många hbtq-personer inte vågar vara öppna med sin sexuella läggning eller med att de har hiv. Det gör att många lever ett dubbelliv som kan leda till både psykisk och fysisk ohälsa. Det vill vi inom RFSL Dalarna ändra på.

VI ÄR DÄR DU ÄR

RFSL Dalarnas främsta uppgift är att informera och vara en förebild för hbtq-personer och verka mot fördomar, okunskap och rädsla i länet. Att sprida information om hiv/aids samt andra sexuellt överförbara sjukdomar (STI) ingår också som en viktig del i vår verksamhet. Många gånger fungerar vi som en livboj för hbtq-personer genom att hjälpa dem att sakta med säkert bygga upp mod, styrka och öppenhet.

KÄRLEK TILL EN ANNAN MÄNNISKA KAN ALDRIG VARA FEL

Förutom vår sociala verksamhet arbetar vi även med kampanjer, samarbetar med olika skolor, är med på ungdomsmässor samt håller i Pride Paraden tillsammans med Falu Pride. Vi uppvaktar även lokala politiker och arbetar med information och opinionsbildning i både landsting och kommuner. Allt vi gör syftar till att förbättra välbefinnandet hos hbtq-personer och människor med hiv i Dalarna.

DET HÄR ÄR VI

RFSL Dalarna är en ideell och politiskt oberoende avdelning till riksförbundet RFSL. Vår träffpunkt är vår klubblokaI vår klubblokal ordnar vi bl a cafékvällar, föreläsningar, filmvisningar, anhörigträffar och newcomers-caféer. Här kan du låna filmer, böcker och få gratis kondomer och glidmedel. Här kan du också fråga om hiv och få veta var du kan testa dig, kostnadsfritt och anonymt.

www.rfsldalarna.se
dalarna@rfsl.se

 

rfsl_dalarna

print_28